top of page
Αναζήτηση

Πως η ενεργειακή θεραπεία βοηθάει στην ημικρανία

Η ημικρανία είναι η 3η πιο διαδεδομένη ασθένεια στον κόσμο, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ερευνών για την Ημικρανία. Το 12% του πληθυσμού υποφέρει από ημικρανίες, ενήλικες αλλά και παιδιά.

Η ημικρανία είναι επίσης η 6η ασθένεια που προκαλεί αναπηρία σε όλο τον κόσμο. Αν και είναι πιο συχνοί στις γυναίκες, οι πονοκέφαλοι ημικρανίας μπορεί να επηρεάσουν άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, φύλου ή κοινωνικής τάξης.


Συχνά είναι μια εξουθενωτική κατάσταση, με αποτέλεσμα ο πάσχων να μην μπορεί να πάει στη δουλειά, να αναλάβει τις καθημερινές του υποχρεώσεις ή ακόμα και να σηκωθεί από το κρεβάτι κατά τη διάρκεια της κρίσης.


Πάνω από 4 εκατομμύρια ενήλικες ταλαιπωρούνται από χρόνια καθημερινή ημικρανία – με τουλάχιστον 15 ημέρες ημικρανίας το μήνα.

Αν και υπάρχουν πολλές και διαφορετικές θεραπείες για τις ημικρανίες, η πλήρης θεραπεία αυτής της πάθησης είναι μερικές φορές σπάνια.


Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων που πάσχουν από ημικρανία έχουν αναφέρει βελτίωση των συμπτωμάτων μέσω του Ρέικι.


Κατανόηση της ημικρανίας


Οι κρίσεις ημικρανίας τυπικά χαρακτηρίζονται από παλλόμενο πόνο στο κεφάλι, συνήθως συγκεντρωμένο στη μία πλευρά. Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από κρίση ημικρανίας εμφανίζουν επίσης ναυτία, έμετο ,ευαισθησία στο φως και τον ήχο.


Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν για ώρες ή και μέρες, αφήνοντας το άτομο ουσιαστικά αβοήθητο. Για πολλούς ανθρώπους, ο μόνος τρόπος να βρουν ανακούφιση είναι να ξαπλώσουν ήσυχα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο μέχρι να περάσει η κρίση. Ορισμένα φάρμακα μπορεί να μειώσουν τη συχνότητα και/ή τη σοβαρότητα των κρίσεων ημικρανίας.

Επιπλέον, οι γιατροί συχνά ενθαρρύνουν τους ασθενείς με ιστορικό ημικρανίας να αποφεύγουν τους πυροδοτητές, οι οποίοι μπορεί να είναι το άγχος, ορισμένες μυρωδιές, ορισμένα τρόφιμα ή άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Κατά τη διάρκεια μιας ημικρανίας, οι ασθενείς μπορεί να είναι σε θέση να μειώσουν τον πόνο παίρνοντας ένα αναλγητικό φάρμακο και προσπαθώντας να χαλαρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.


Πώς μπορεί να βοηθήσει το Ρέικι και κάποιοι συγκεκριμένοι κρύσταλλοι στις ημικρανίες


Το Ρέικι είναι μια μη επεμβατική υποστηρικτική μέθοδος που προωθεί τη χαλάρωση, η οποία με τη σειρά της μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συχνότητας των ημικρανιών, στη μείωση της σοβαρότητας των ημικρανιών ή στην ανακούφιση τουλάχιστον κάποιου πόνου κατά τη διάρκεια μιας ενεργού κρίσης ημικρανίας.


Μερικές από τις επιδράσεις του Ρέικι σε συνδυασμό με κρυστάλλους που μπορεί να ωφελήσουν τους πάσχοντες από ημικρανία περιλαμβάνουν:


1.Μείωση των συναισθημάτων άγχους. Το άγχος είναι πρόδρομος των πονοκεφάλων για πολλούς ανθρώπους που υποφέρουν από ημικρανίες. Η μείωση του στρες όσο το δυνατόν περισσότερο αποτρέπει την εμφάνιση ημικρανιών που σχετίζονται με το στρες.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση ορυκτών στο σώμα μειώνει το άγχος και προκαλεί αισθήματα χαλάρωσης, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετικό για άτομα που είναι επιρρεπή σε ημικρανίες.


2.Λιγότερο έντονος πόνος. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι άτομα με διάφορες επώδυνες καταστάσεις αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο πόνο μετά την ενεργειακή θεραπεία. Επειδή ο πόνος είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό των ημικρανιών, είναι λογικό ότι η μειωμένη αίσθηση πόνου είναι ευεργετική για τους πάσχοντες από ημικρανία.


3.Βελτιωμένη διάθεση.Οι ημικρανίες και η κατάθλιψη συχνά πάνε χέρι-χέρι.

Η ενεργειακή θεραπεία μπορεί να τονώσει τη διάθεση των ανθρώπων που είναι επιρρεπείς σε ημικρανίες, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να μειώσει την πιθανότητα μελλοντικών κρίσεων ημικρανίας.


Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις email:info@inlovenlight.com


22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ναι μεν μαζί αλλά ο καθένας μόνος!

Όταν σκεφτόμαστε κάποιον ως μοναχικό, σχεδόν πάντα φανταζόμαστε το άτομο κυριολεκτικά μόνο του, αλλά πολλοί νιώθουν μοναξιά παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά σε άλλους ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας

Comments


Blades of Light Crystal healing
bottom of page