top of page
Αναζήτηση

Τοξικοί άνθρωποι- Τοξικές Σχέσεις

Έγινε ενημέρωση: 26 Δεκ 2021

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί σχετικά με τους τοξικούς ανθρώπους και τι τοξικές σχέσεις.

Τα περισσότερα επικεντρώνονται στην απομάκρυνση του ατόμου από τέτοιου είδους καταστάσεις.Τελικά αυτό το σωστό;Και πόσο εύκολο είναι αυτό αν τελικά αποφασίσει κάποιος να απομακρύνει από την ζωή του τοξικούς ανθρώπους .

Οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται παντού,μπορεί να είναι ο σύντροφος ,μπορεί να είναι η φίλη ή ο φίλος μας ,μπορεί να είναι ο εργοδότης ,η μητέρα ,η αδερφή ή ο αδερφός !Μπορεί να είναι οποιοσδήποτε και να βρίσκεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον κινείται κάποιος.


Η Dr. Lillian Glass ,ψυχολόγος και ειδική στην επικοινωνία ,με τον όρο "Τοξικοί άνθρωποι " στο ομώνυμο βιβλίο της ,ορίζει μια τοξική σχέση ως «κάθε σχέση μεταξύ ανθρώπων που δεν υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, όπου υπάρχει σύγκρουση και ο ένας επιδιώκει να υπονομεύσει ή και να χειραγωγήσει τον άλλο.

Υπάρχει ανταγωνισμός στη σχέση ,υπάρχει ασέβεια και έλλειψη συνοχής».


Ενώ κάθε σχέση περνά από σκαμπανεβάσματα, μια τοξική σχέση είναι σταθερά δυσάρεστη και εξαντλητική για τους ανθρώπους , σε σημείο που οι αρνητικές στιγμές υπερισχύουν και υπερτερούν των θετικών.

Οι τοξικές σχέσεις είναι διανοητικά, συναισθηματικά με αποτέλεσμα να δημιουργούν και ψυχοσωματικά προβλήματα!

Οι άνθρωποι που υπονομεύουν ή προκαλούν συνεχώς κακό σε έναν σύντροφο - είτε σκόπιμα είτε όχι - έχουν συχνά έναν λόγο για τη συμπεριφορά τους, ακόμα κι αν είναι υποσυνείδητος.


Ίσως να βίωναν και αυτοί μια τοξική σχέση ως παιδιά . υποστηρικτική, αγαπημένη Θα μπορούσαν να έχουν υποστεί εκφοβισμό στο σχολείο ή να μην έλαβαν την αγάπη που θα ήθελαν ως παιδιά ή μπορεί να πάσχουν από μια αδιάγνωστη διαταραχή ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη ή άγχος ή διπολική διαταραχή, ή οποιαδήποτε μορφή τραύματος.


Πως θα αναγνωρίστε αν μια σχέση είναι τοξική


Τα πιο σοβαρά προειδοποιητικά σημάδια περιλαμβάνουν οποιαδήποτε μορφή βίας, κακοποίησης ή παρενόχλησης, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, τα σημάδια μιας τοξικής σχέσης είναι καλά κρυμμένα.


Το πρώτο, και πιο απλό, είναι η επίμονη δυσαρέσκεια ή και δυστυχία που νιώθει κάποιος.Εάν μια σχέση σταματήσει να φέρνει χαρά και, αντί αυτού, σας κάνει να νιώθετε συνεχώς λυπημένοι, θυμωμένοι, ανήσυχοι ή «παραιτημένοι, σαν να έχετε ξεπουλήσει», μπορεί να είναι τοξική.

Οι αρνητικές αλλαγές στην ψυχική υγεία, την προσωπικότητα ή την αυτοεκτίμησή σας είναι επίσης κόκκινες σημαίες. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να κυμαίνονται από την κατάθλιψη, το άγχος ή τις διατροφικές διαταραχές, μέχρι να νιώθετε συνεχώς νευρικοί.

Το να νιώθετε ότι δεν μπορείτε να μιλήσετε ή να εκφράσετε τις ανησυχίες σας είναι άλλο ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.


Όμως γιατί δίνουμε τόση σημασία στις τοξικές σχέσεις και επιτρέπουμε να βιώνουμε αρνητικά συναισθήματα;

Γιατί τελικά υπάρχουν στη ζωή μας οι τοξικό άνθρωποι;

Γιατί χρειαζόμαστε τόσο πολύ βοήθεια να ξεφύγουμε από αυτές τις σχέσεις;


H απάντηση είναι μία :γιατί απλά τους χρειαζόμαστε ,τους έχουμε ανάγκη προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι άνθρωποι!

Αντί λοιπόν να προσπαθούμε να βγάλουμε τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή μας ας βρούμε τον τρόπο να να εξελιχθούμε και να απαλλαχθούμε από τα δικά μας αρνητικά μοτίβα!


Ας ψάξουμε μέσα μας και ας αναγνωρίσουμε την αντανάκλαση στον καθρέφτη της ψυχής μας!

Ας έρθουμε αντιμέτωποι με τις δικά μας εσωτερικά ζητήματα !

Ας αλλάξουμε την οπτική γωνία που βλέπουμε τις σχέσεις και τους ανθρώπους γύρω μας!

Δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αυτό ,είναι όμως ο πιο αποδοτικός δρόμος για μια ευτυχισμένη ζωή απαλλαγμένη από την τοξικότητα!

Το πως θα εξελιχθείτε;

Δοκιμάστε τα τρίμηνα ή εξάμηνα ή ετήσια προγράμματα μας !Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες

email:info@inlovenlight.com

In Light



18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Ναι μεν μαζί αλλά ο καθένας μόνος!

Όταν σκεφτόμαστε κάποιον ως μοναχικό, σχεδόν πάντα φανταζόμαστε το άτομο κυριολεκτικά μόνο του, αλλά πολλοί νιώθουν μοναξιά παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά σε άλλους ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας

Blades of Light Crystal healing
bottom of page