top of page
Αναζήτηση

Ναι μεν μαζί αλλά ο καθένας μόνος!


Όταν σκεφτόμαστε κάποιον ως μοναχικό, σχεδόν πάντα φανταζόμαστε το άτομο κυριολεκτικά μόνο του, αλλά πολλοί νιώθουν μοναξιά παρά το γεγονός ότι βρίσκονται κοντά σε άλλους ή ακόμα και στο πλαίσιο μιας αφοσιωμένης σχέσης ή ενός γάμου . Η κλινική ψυχολόγος Ami Rokach λέει ότι είναι μια εμπειρία που έχουμε όταν αισθανόμαστε ότι δεν μας νοιάζονται ή δεν είναι σημαντικοί για τους γύρω μας. Είναι κάτι που το βιώνουν πολλοί, αλλά δεν το αντιλαμβάνονται την κατάσταση όπως πραγματικά είναι .

Δύο στους πέντε αναφέρουν μερικές φορές ή αισθάνονται πάντα ότι οι κοινωνικές τους σχέσεις δεν έχουν νόημα και ένας στους πέντε λέει ότι νιώθει μόνος ή κοινωνικά απομονωμένος. Η μοναξιά είναι μια δύσκολη κατάσταση για να την αντιμετωπίσει κάποιος από μόνος του . Ειδικά η μοναξιά μέσα στο γάμο είναι πολύ οδυνηρό πράγμα για να το βιώνεις.

Στη δυτική κουλτούρα, ο γάμος και οι σοβαρές στενές σχέσεις υποτίθεται ότι μας προστατεύουν από τη μοναξιά… έτσι το να νιώθουμε απομονωμένοι από το πιο κοντινό μας άτομο, από αυτόν που υποτίθεται ότι είναι εραστής και φίλος μας, είναι πολύ οδυνηρό και μερικές φορές τρομακτικό. Όταν ένα ζευγάρι δεν μπορεί να εμπιστευτεί ο ένας τον άλλο συναισθηματικά, όταν ο ένας φοβάται τον άλλον ή δεν τολμάει να μιλήσει γιατί σκέφτεται τις οποιεσδήποτε συνέπειες τότε είναι αναπόφευκτο να υπάρχει μοναξιά κ μέσα στην σχέση κ στον γάμο ! Μετά την μοναξιά , σειρά έχουν ο θυμός, η μελαγχολία , η θλίψη κ η κατάθλιψη. Η μοναξιά μπορεί να εμφανιστεί στις σχέσεις για διάφορους λόγους. Οι άνθρωποι μπορεί να μπήκαν στη σχέση αρχικά επειδή ήταν μόνοι. Μια σχέση που πηγάζει από τη μοναξιά συνήθως καταλήγει στη μοναξιά. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να εμφανιστεί μοναξιά είναι επειδή το ένα μέλος ή και τα δύο αισθάνονται ότι δεν μπορούν να μοιραστούν και να συζητήσουν με ασφάλεια θέματα με τον σύντροφό τους.

Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε θυμό και αναστάτωση και αυτά τα συναισθήματα μπορεί να αρχίσουν να συσσωρεύονται εάν δεν επιλυθούν. Επιπλέον, μπορεί να αναπτυχθεί έλλειψη εμπιστοσύνης λόγω της συχνής κριτικής που το ζευγάρι μπορεί να ασκεί ο ένας στον άλλο. Τέλος, μια σημαντική πηγή μοναξιάς είναι το γεγονός πως ο ένας θεωρεί τον άλλον δεδομένο. Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε η μοναξιά συγχέεται πολλές φορές με την κατάθλιψη γιατί έχουν σχεδόν παρόμοια χαρακτηριστικά όπως το αίσθημα της εγκατάλειψης, της παραίτησης κ της απογοήτευσης, της συναισθηματικής κούρασης ή ανασφάλειας .

Στην πραγματικότητα όμως η μοναξιά είναι επιβλαβής για την ψυχική υγεία ,διαταράσσοντας την ομαλή ροή της ενέργειας στα λεπτά σώματα και κατ επέκταση στην σωματική υγεία, όπως η παχυσαρκία , τα καρδιαγγειακά προβλήματα, η δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού κ το υψηλό στρες που δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα υγείας .

Η δύσκολη καθημερινότητα, η πανδημία και οι πολλές της συνέπειες προκαλούν χωρισμούς σε σχέσεις, διαζύγια με ένταση και πολλά προβλήματα και ειδικά αν υπάρχουν παιδιά .

Περνάει ο χρόνος και πριν καλά καλά συνειδητοποιήσει το ζευγάρι τι ακριβώς έχει συμβεί , ο καθένας βρίσκεται να είναι μόνος του, να " παλεύει" να διατηρήσει έναν γάμο ζωντανό που στην πραγματικότητα έχει πεθάνει προ πολλού, με καθημερινές εντάσεις και διαφωνίες, με δυστυχισμένα παιδιά που αντιλαμβάνονται πλήρως την δυσάρεστη κατάσταση , με μια παράλληλη σχέση που έχει και αυτή απαιτήσεις , με πολλά ψέματα και ψευδαισθήσεις ,με πολλές προσποιήσεις να μοιράζεται μια γκρίζα και άνοστη ζωή. Η ενεργειακή θεραπεία και οι κρύσταλλοι όταν τους φοράει κάποιος ως ενεργειακό φυλαχτό βοηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις καταρχάς στην ουσιαστική επικοινωνία του ζευγαριού και στην αναγνώριση των θέλω του καθενός .

Η ουσιαστική επικοινωνία, η αναγνώριση των κοινών προβλημάτων , η ψύχραιμη αντιμετώπιση των καθημερινών καταστάσεων , γίνεται αβίαστα χωρίς καβγάδες και ένταση ! Η συμβίωση γίνεται αρμονική και η χαρά παίρνει την θέση της θλίψης και της παραίτησης. Τα παιδιά μεγαλώνουν σε πλήρες ισορροπημένο περιβάλλον και εισπράττουν την αγάπη των γονιών τους στο μέγιστο βαθμό ! Άλλος ένας λόγος για να ενσωματώσετε την ενεργειακή θεραπεία στην ζωή σας και να απολαύσετε όλα όσα σας αξίζουν ! Η επιλογή είναι δική σας!

www.inlovenlight.com

14 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
Blades of Light Crystal healing
bottom of page